Wij verzorgen de complete douane-afhandeling in Nederland en/of BelgiŽ (de zgn. export customs clearance) voor u, hetgeen voornamelijk een administratieve handeling (het overleggen van de benodigde papieren en het opmaken van de douanedocumentatie) betreft.

Wij hebben altijd van u nodig: een duidelijke kopie van het paspoort van verzender en geadresseerde, en een paklijst (inventarislijst). Ook dient u een douanemachtiging in te vullen, waarmee u onze declarant machtigt een douane-uitvoeraangifte te verzorgen. De benodigde documenten kunt u digitaal aanleveren, in PDF- of WORD-format.

Klik hier voor een voorbeeld van een paklijst voor een groupagezending, en hier voor een voorbeeld van een paklijst voor een zeecontainer. De douanemachtiging kunt u hier downloaden. Een voorbeeld van een correct ingevulde douanemachtiging vindt u hier.

In sommige (sporadische) gevallen kan de douane uw zending/container willen visiteren (bekijken). Mocht dit het geval zijn, informeren wij u hierover. U hoeft hier in de regel niet bij aanwezig te zijn. Een douanevisitatie brengt altijd wat extra kosten met zich mee; natuurlijk proberen wij deze kosten zoveel mogelijk te beperken.

Ook in het land van bestemming krijgen wij met douane te maken. Waar mogelijk, nemen wij u (desgewenst) ook hier alle zorgen uit handen, en verzorgen wij de zgn. import customs clearance voor u. Uw paklijst (inventarislijst) en paspoort(en) zijn weer nodig, en er moeten papieren ingevuld worden, afhankelijk van de regelgeving in het betreffende land. Controles van inkomende (import) zendingen komen regelmatiger voor dan controles van uitgaande (export) zendingen. Ook hier geldt: in voorkomende gevallen informeren wij u. Houdt u ook hierbij rekening met wat extra kosten.

Op sommige destinaties (zoals Canada, Zuid Amerika) bent u verplicht de import customs clearance persoonlijk te verzorgen, en kunnen/mogen wij e.e.a. niet voor u regelen. In dergelijke gevallen zult u zelf naar de douane moeten, of een lokale agent of expediteur in de arm moeten nemen. Natuurlijk adviseren wij u hierover.